DEVENTER – Het Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi start maandag 1 mei met honderd teams op de velden van Kon.UD. Twee dagen strijden zij in vijf categorieën om de hoogste eer. Dinsdag 2 mei wordt bekend welke teams zich hebben gekwalificeerd voor de districtsfinales en de landelijke finales bij de KNVB in Zeist.

“Het aantal teams is bijna 30% meer dan vorig jaar”, aldus commissievoorzitter Koen Kroeze. “Dat is natuurlijk prachtig. Met de kanttekening dat vorig jaar het eerste toernooi ná Corona was. We zijn natuurlijk bij met die grote deelname en er zijn zelfs nieuwkomers: een school die nog nooit meedeed is nu van de partij.”

Walking football
Behalve de honderden  voetbalwedstrijden op de kleine voetbalvelden, is er 1 en 2 mei meer te doen. Er is een voetbalspel van hoofdsponsor Broekhuis waar de deelnemers een prijs kunnen verdienen en de (groot)ouders kunnen kennis maken  met Walking Football. Studenten die via de Gemeentelijke Sportdienst meedoen, geven uitleg bij die voetbalvorm. Er zijn demo’s, maar publiek kan ook zelf meedoen.

Vorig artikelLokale Jumbo winkels verzorgen feestelijk ontbijt voor Koningsspelen op 20 en 21 april
Volgend artikelWijkbewoners Westenberg-Buiten krijgen rondleiding