WILP – Operation Cannonshot en de bevrijding van Wilp, worden op 15 en 16 april op unieke wijze met levendig, spektakel herdacht!

Het weekend van 15 en 16 april staat het oude centrum van Wilp geheel in het teken van de bevrijding.  Twee re-enactment-groepen zullen zaterdag én zondag van 11:00 tot 17:00 uur een Canadees/Duits ‘OPENLUCHT MUSEUM’ verzorgen in en om de Dorpskerk van Wilp. DE TOEGANG IS GRATIS!

De kerk wordt hierbij op realistische wijze omgetoverd tot een Canadees hoofdkwartier met alles erop en eraan.

Er valt van alles te zien, zowel voor jong als oud! Originele historische voertuigen, een veldkeuken, een veldhospitaal, wapens, uniformen en nog veel meer.

Een unieke gebeurtenis want zowel het uitgebeelde Canadese als Duitse regiment waren hier in 1945 ook ter plaatse.

Zaterdagavond om 20:30 uur  zullen op de kerk oude beelden m.b.t. de bevrijding en o.a. de 48th Highlanders worden geprojecteerd. De re-enactors zullen hierbij op de voorgrond enkele ‘live’ situaties naspelen.

Zondagochtend vindt een korte herdenkingsrit over de Wilpse Klei plaats en wordt rond 12:00 uur een korte ceremonie bij de gedenksteen aan de Marsstraat gehouden.

Vervolgens rijden de ‘Canadezen’ weer naar de dorpskerk in Wilp  waarna rond de klok van 13:00 uur de officiële herdenking plaatsvindt, uiteraard met muzikale begeleiding van ‘pipes en drums’.

Daarna is er tot vijf uur nog volop gelegenheid om in en om de kerk te genieten van al het tentoongestelde.

Kortom, genoeg redenen om een kijkje nemen en in een levendige sfeer een vleugje van de bevrijding van weleer te proeven.

Meer informatie over dit evenement kun je vinden op OperationCannonshot of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven. (zoek op #wilpremembers)

Vorig artikelDe houten skylines van City Shapes
Volgend artikelKoningsdag vier je dit jaar op de Worp