DEVENTER – Meer klussen, meer professionaliteit en een nieuwe hoofdklusser. De klussendienst Zandweerd wordt groot.

 “Als er klussen zijn die je niet zelf kunt doen of niet door een woningbouwvereniging worden opgepakt, kan iedereen die in de Zandweerd woont de klussendienst inschakelen. Je zorgt zelf voor de materialen en betaalt deze ook. Als tegenprestatie wordt er, afhankelijk van je talent en (financiële) mogelijkheden, overlegd wat je voor de wijk terug kunt doen.”

Aan het woord is Susan, vanaf 1 mei de hoofdklusser van de Klussendienst Zandweerd. Vier dagen in de week kun je haar tegenkomen in de wijk: bij de werkplaats van Bij de Halte, op de bakfiets of aan het klussen bij iemand in huis of in de tuin. “De liefde voor ‘maken’ zit er vanaf jongs af aan al in. Dat je met je handen bezig bent en dat iemand blij wordt met wat jij doet.” Susan werkte hiervoor 27 jaar in de interieurbouw en was toe aan iets nieuws. Ze wilde wat doen voor mens en maatschappij. Een beetje bescheiden zegt Susan: “Ik ben best wel handig, kan wel een wandje sauzen, laminaat leggen of een kraan vervangen als het moet.”

Klus aanmelden? Of zelf meedoen als vrijwillige klusser? Dat kan makkelijk via de knop op www.zandweerd.com/contact. Of bel ons op 06-48427908 of kom langs bij de Halte: Zwolseweg 190 Deventer.