DEVENTER – Bas Kuipers heeft zijn contract met Go Ahead Eagles met één jaar verlengd. De aanvoerder – die nog een verbintenis had die tot medio 2024 liep – ligt daardoor nu tot medio 2025 vast in Deventer. De Eagles-captain maakte het nieuws kort na afloop van Go Ahead Eagles – FC Volendam (3-0 winst) bekend op de middenstip van De Adelaarshorst, waar hij het woord richtte tot de supporters in het stadion.

Bas Kuipers kwam in de zomer van 2020 naar Go Ahead Eagles. In zijn eerste seizoen in Deventer dienst promoveerde hij naar de Eredivisie door met Go Ahead Eagles op de tweede plaats te eindigen in de Keuken Kampioen Divisie. Op de slotdag kroonde Kuipers zich tot matchwinner door negen minuten voor tijd de enige treffer tegen de touwen te koppen tegen Excelsior (0-1), waardoor De Graafschap op de ranglijst werd gepasseerd. Met Kuipers als aanvoerder wist Go Ahead Eagles zich vorig seizoen vijf speelrondes voor het einde van de competitie al te handhaven, terwijl ook dit seizoen lijfsbehoud drie wedstrijden voor het einde al officieel een feit was. Bas Kuipers kwam tot dusver 95 officiële wedstrijden in actie voor Go Ahead Eagles, waarin hij acht keer scoorde en negen keer een assist afleverde.