DEVENTER – Op een nieuwe locatie en met een nieuwe naam is de Deventer obstakelrun terug van weggeweest. Op zaterdag 3 juni 2023 is de Deventer Kano Vereniging in de Gashaven in Deventer het decor van de BIGrun: een prachtig groen en uitdagend parcours met ongeveer 15 obstakels met uitzicht op de IJssel en de binnenstad van Deventer.

Iedereen die het leuk lijkt kan deelnemen aan de BIGrun, al is een tikkeltje lenigheid, richtingsgevoel en vooral een flinke portie doorzettingsvermogen geen overbodige luxe. Er kan individueel of in teams worden gestart. De BIGrun is daarmee een ideale activiteit om met bijvoorbeeld teamgenoten, familieleden of collega’s deel te nemen. Er worden afstanden afgelegd van 1 km (kinderen 4-6 jaar), 3 km (vanaf 6 jaar) en 5 km (vanaf 13 jaar). Het parcours loopt van de uiterwaarden van de IJssel tussen het centrum van Deventer en de A1.

Het evenement start om 11.00 uur met de 1 km lange kidsrun, vanaf 12.00 uur starten individuele deelnemers aan de 5 km lange run. Teams die deze afstand af willen leggen starten vanaf 12.45 uur. Aan de 3 km afstand kan deelgenomen worden vanaf 14.15 uur door individuen en vanaf 14.45 uur door teams.

Diverse hindernissen

De BIGrun wordt georganiseerd door de Deventer Kano Vereniging, BIGbeard en Sportbedrijf Deventer. De obstakels worden gemaakt en verzorgd door allerlei gemotiveerde en sportieve partners zoals sportverenigingen, fitnesscentra, scouting, studenten en Deventerse (groen)organisaties. Obstakels die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn de Vulcano van Ultimate Adventures en een doolhof van Het Groenbedrijf.

Inschrijven en meer informatie

Kijk voor alle informatie over de BIGrun, inschrijven en de tarieven op www.bigrundeventer.nl.

Vorig artikelWarenmarkten naar de Beestenmarkt tijdens Zomerkermis
Volgend artikelEen unieke ervaring slapen in de Bergkerk