DEVENTER – Op zaterdag 27 mei vindt de langverwachte Hanze Havendag plaats in de prachtige Jachthaven Deventer, gelegen aan de Rembrandtkade 195. Dit unieke evenement, georganiseerd in het kader van het Hanzejaar 2023, heeft als doel zowel jong als oud kennis te laten maken met een breed scala aan spannende watersportactiviteiten.

Van 10.00 tot 17.00 uur zal de Hanze Havendag een onvergetelijke dag bieden vol watersportplezier en -avontuur. Een van de hoogtepunten van het programma zijn de spetterende flyboard shows en clinics op het water. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende stunts en zelf de sensatie van flyboarden ervaren.

Daarnaast zal de Modelbotenclub aanwezig zijn om hun prachtige en gedetailleerde modelboten te tonen. Voor degenen die actief willen deelnemen, zijn er diverse clinics beschikbaar, waaronder sloeproeien, roeien, zeilen met pico’s en optimisten, en zelfs de uitdaging van het peddelen op een mega sup.

Bezoekers hebben ook de kans om een kijkje te nemen bij de indrukwekkende RWS/KLPD vlet en het amfibievaartuig, en kunnen meer te weten komen over reddingsoperaties van de Reddingsbrigade en het duik- en bergingsschip van de RV29 marine. De Scouting zeeverkenners en landtak zullen aanwezig zijn om avontuurlijke activiteiten te bieden voor jonge ontdekkingsreizigers.

Voor degenen die liever vanaf het water willen genieten, worden er rondvaarten aangeboden door deskundige gidsen van de VVV. Tijdens de rondvaarten kunnen bezoekers genieten van de prachtige omgeving en tegelijkertijd meer leren over de rijke geschiedenis van Deventer.

Daarnaast kunnen bezoekers de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch varen ervaren met Propel electrisch varen. En om de Hanze Havendag nog specialer te maken, is er een nostalgische pontverbinding opgezet vanaf de Worp naar de jachthaven. Dit biedt een unieke manier om naar het evenement te reizen en het prachtige uitzicht over de rivier te bewonderen.

De Hanze Havendag belooft een spectaculaire dag vol avontuur en plezier voor het hele gezin, passend bij het Hanzejaar 2023. Of je nu een doorgewinterde watersportliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke dag vol nieuwe ervaringen, dit evenement is een absolute must-see.

Toegang tot de Hanze Havendag is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Voor meer informatie over het evenement en het volledige programma kunt u terecht op https://www.deventer.info/hanzejaar2023/programma/hanze-havendag/

Vorig artikelBack to The Sixties op de Worp
Volgend artikelUlebelt organiseert opnieuw voorronde NK Stoepranden