DEVENTER – De Muziekkoepel Nering Bögel organiseert dit jaar twee muziek evenementen in het Worpplantsoen. Op zondagmiddag 18 juni vindt daar Muzikale Hanzestad Deventer plaats ter gelegenheid van 800 jaar Hanze. Twee maanden later op woensdagmiddag 30 augustus is er voor de 10e en laatste keer het unieke seniorenfestival Old Dèventer. Beide evenementen zijn gratis te bezoeken en de vrijwilligers van de Muziekkoepel zorgen voor een gastvrije ontvangst.

 Muzikale Hanzestad is een uitgebreid concert en ruime aandacht voor de Hanze. Het wordt verzorgd door De Deventer Hanzezangers en De Hanzestadband van 14.00 tot 17.00 uur. De opening wordt verricht door Nienke Nijboer, projectleider Hanzejaar Deventer. Aansluitend gaat de Hanzestadband o.l.v. dirigent/trompettist Arjan Stam optreden en daarna zijn De Deventer Hanzezangers aan de beurt, die tevens hun 30-jarig bestaan vieren. Na de pauze staat rond 15.30 uur wederom De Hanzestadband op het podium met bigband classics van o.a. Count Basie, Frank Sinatra, Michael Bublé, Chaka Khan, Alain Clark, Ruben Hein en recentelijk Quincy Jones. Tot slot sluiten De Deventer Hanzezangers het programma spectaculair af met veel bekende nationaal en internationale liederen, met een hoog meezinggehalte.

Festival Old Dèventer wordt gepresenteerd door de Deventer spreekstalmeester Rob de Jong, bekend als speaker van GA Eagles. Achtereenvolgens treden twee Deventer acts op: De Franse Slag met pakkende chansons en ritmische zomerhits en het trio Maju (bekend van De Fermerie) met gezellige meezingers. De Ronald Snijders Band is de spetterende hoofdact op  deze middag. Deze meest swingende Surinaamse fluitist won onlangs de Boy Edgar prijs. Hij trad op voor radio en TV (o.a. DWDD) en Koningin Maxima.

Volgens traditie wordt men muzikaal ontvangen. Dit jaar door het Duo Saxeon en natuurlijk met een glaasje ‘Pik-an-de-lippe’. Na afloop van het concert is er voor de liefhebbers een gratis kop kruudmoes. Meer info via www.muziekkoepelneringbogel.nl.