DEVENTER – Er staan weer een aantal optredens gepland tijdens de muziekmiddag bij de muziekkoepel in het Worpplantsoen op zondagmiddag 2 juli.

Martin van de Vrugt

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica. In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young ,maar later ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues begon Martin in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten.

Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten, tijdloze muziek en niet in het minst omdat hij er genoegen in schept om de dialoog aan gaat met het publiek.

Je zou kunnen denken dat Martin’s muziek in het hokje ‘country’ of  ‘folk’ gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan.

De Teisterband

In de winter van 1994 richtten enkele mannen in een Haarlems café de band ‘De Teisterband’ op. Onder die mannen bevond zich Bert Steinmann, de hoboïst van het Noordhollands Philharmonisch Orkest (later Holland Symfonia, nu Het Balletorkest). Hij nam het voortouw om er een ‘Heerenorkest’ van te maken en stond vanaf de oprichting als dirigent op de bok. Het orkest groeide in de loop van de tijd gestaag. Waren de musici aanvankelijk, na de aanschaf van hun eerste instrument, ‘absolute beginners’ (vrij naar David Bowie),  later sloten ook behoorlijk geoefende spelers zich aan bij het illustere gezelschap.

De Teisterband speelt lichte muziek. Daarbinnen is plaats voor ( medleys van ) popmuziek, filmmuziek, lichte big band muziek, chansons en licht klassiek repertoire.