DEVENTER – Afgelopen Pinksteren liep team 326, Run for Cancer, uit Deventer mee met de Roparun. De Roparun, een estafetteloop van meer dan 530 kilometer, werd dit jaar afgelegd in eigen land, met als startplek Vliegveld Twenthe en als finish de vertrouwde Coolsingel.

Doel van de Roparun is geld ophalen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten, ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Het geld dat wordt opgehaald door alle teams wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun. Hierbij kan gedacht worden aan de inrichting van een inloophuis, vakanties voor mensen met kanker en hun familie, workshops in ziekenhuizen, dagjes uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes of de inrichting van een hospice. In de afgelopen jaren heeft Stichting Roparun veel doelen kunnen ondersteunen.

Het Deventer team heeft door middel van diverse acties dit prachtige geldbedrag bij elkaar gehaald. Naast deze € 15.000,- voor Stichting Roparun hebben zij ook een bedrag opgehaald voor hospice de Winde in Deventer. “Maar dat bedrag blijft nog even geheim”, zegt teamcaptain Ellen Bekke.  Ons team wil namelijk ook graag een lokaal doel ondersteunen en inmiddels hebben we al heel wat mooie dingen kunnen doen voor de Winde.

Het team kijkt terug op een goede Roparun. Er waren geen dreigende blessures en alles liep op rolletjes. Dus nu kunnen alle teamleden lekker nagenieten en zijn we trots op dit mooie bedrag!

Meer weten over dit team of Stichting Roparun www.runforcancer.nl of www.roparun.nl

Vorig artikelGeen batterijen in het restafval: doe maar apart!
Volgend artikelHet Sport-, beweeg- en cultuurplein komt naar je toe!