DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Victor Edvardsen. De Zweedse spits heeft een contract voor drie jaar getekend en ligt daarmee vast tot medio 2026.

Als 4-jarige begon Viktor Edvardsen met voetballen bij het Zweedse IFK Göteborg. Bij deze club doorliep Edvardsen zijn jeugdopleiding. Na een verhuurperiode aan Utsiktens BK maakte Edvardsen in 2016 de overstap van Göteborg naar Elverum. In de jaren daarna speelde de aanvaller nog voor een aantal andere Zweedse clubs en kortstondig in Noorwegen.

De afgelopen 2,5 jaar voetbalde hij in de Allsvenskan, het hoogste niveau van zijn land. “Mijn weg naar de hoogste Zweedse divisie was er een met ups-and-downs”, vertelt de kersverse aanwinst van Go Ahead Eagles. Hij vervolgt: “In 2018 speelde ik nog op het vierde niveau van Zweden. Vervolgens heb ik stapje voor stapje de weg omhoog mogen bewandelen. Je kunt wel zeggen dat ik een laatbloeier ben.”

Als laatbloeier maakt Edvardsen afgelopen jaar wel het nodige mee op voetbalgebied. “Ik heb vorig jaar met Djurgården wedstrijden in de Conference League mogen spelen”, aldus Edvardsen, die met zijn ploeg afgelopen maart werd uitgeschakeld in de achtste finales van dat Europese toernooi. In januari mocht Edvardsen bovendien zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Zweden. “We speelden twee wedstrijden en in een van die duels mocht ik mijn opwachting maken. Het was geweldig om het shirt van de Zweedse nationale ploeg te dragen.”

Van Zweden naar Nederland. Een stap die Edvardsen deze zomer gaat maken. Dat doet hij niet alleen: “Ik ben heel graag samen met mijn vriendin en onze hond.” Een Labradoodle. “A big thing”, zegt Edvardsen. Op de vraag of de overstap van Zweden naar Nederland een cultuuromslag wordt is hij duidelijk “Alle landen lijken qua cultuur wel op Zweden. Het is wel belangrijk dat ik snel de taal leer, zodat ik mijn teamgenoten begrijp. Ik ben heel blij om hier te zijn en wil graag zien wat we samen kunnen bereiken.”

Technisch manager Paul Bosvelt over de nieuwe aanwinst van Go Ahead Eagles: “Met Victor hebben we een spits aangetrokken die ons power kan geven met zijn dynamische en doelgerichte speelstijl. Zoals hij zelf aangeeft is hij een laatbloeier, maar daardoor ook vrij allround.”

Vorig artikelIedereen krijgt in het nieuwe pand gewoon weer het Koning Willem Gevoel
Volgend artikelGemeente Deventer is op zoek naar jonge helden voor een jeugdlintje