DEVENTER – Henk Les, 86 jaar en Coba Les-Corbet, 76 jaar vierden op 26 juli 2023 hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester van Deventer Ron König kwam afgelopen woensdag bij hen op de koffie om het diamanten bruidspaar te feliciteren. Trots hebben Henk en Coba hem een felicitatiebrief laten zien die ze hebben ontvangen van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Henk (geboren in Jakarta) en Coba (geboren in Enter) trouwden in 1963 in Almelo. Sinds eind jaren zestig zijn zij woonachtig in Deventer. Henk is werkzaam geweest in de bekende Blikfabriek “T&D”. Zijn vrouw Coba heeft naast een weverij ook gewerkt bij schoonmaakbedrijf GOM in Deventer. 

Henk is een vrolijke prater, vooral als het over zijn diensttijd of over Nederlands-Indië gaat. 

Coba staat voor iedereen klaar en is handig met draad en naald. Beiden houden erg van Indonesisch koken, tuinieren en trekken er samen op uit als er iets in de omgeving te doen is. Ook zorgen ze voor alle dieren, van paard, hond, konijn, niets is hun te gek. Samen hebben ze 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.