DEVENTER – Al enkele jaren is DeventerWijzer dé wegwijzer op het gebied van wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in de gemeente Deventer. Inwoners kunnen op deze website hun weg vinden naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in hun eigen buurt. Om het zoeken in de grote hoeveelheid informatie eenvoudiger te maken, heeft de Bibliotheek Deventer nu de Vraagwijzer gelanceerd.

De Vraagwijzer helpt de bezoeker om in een aantal eenvoudige stappen het antwoord te vinden op een vraag over wonen, zorg, welzijn, werk of geldzaken. Ook mensen die minder digitaal vaardig zijn, kunnen zo de sociale kaart van Deventer raadplegen en de weg vinden naar de juiste informatie, organisatie of laagdrempelige hulp. De vragen kunnen over uiteenlopende onderwerpen gaan, over het aanvragen van huurtoeslag tot vragen over dagbesteding. Daarnaast wijst het ook de weg naar recreatieve, sportieve en gezellige activiteiten in de wijk. De nieuwe Vraagwijzer is te vinden op www.deventerwijzer.nl/vraagwijzer. Extra hulp Wie daarbij wat extra hulp kan gebruiken, is welkom op het gratis spreekuur van het Ontwikkelplein en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van de Bibliotheek. Daar kijken medewerkers graag mee bij het vinden van passende hulp, cursus of activiteit in de buurt. Een overzicht van alle gratis spreekuren is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/agenda.

De nieuwe Vraagwijzer op de website van DeventerWijzer is ontwikkeld door de Bibliotheek in opdracht van de gemeente Deventer. Beide willen graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving.

Vorig artikelOpvang Oekraïners verlengd
Volgend artikelWerkzaamheden op de Welle, Onder de Linden en Kapjeswelle