DEVENTER – Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne, vluchten nog steeds veel mensen naar andere landen in Europa, zoals Nederland. De opvang aan de Singel 9 in Deventer wordt daarom voortgezet.

Net als andere gemeenten, vangt ook Deventer een aantal oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne op. Zo is vorig jaar een leegstaand kantoorpand op het adres Singel 9 omgebouwd tot een tijdelijke woonplek voor circa 170 Oekraïners.

Nu de oorlogssituatie in Oekraïne voort blijft duren, zal het pand de functie van tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen behouden, daar is nu ook vergunning voor verleend. Afhankelijk van de noodzaak rond de opvang van Oekraïense vluchtelingen, blijft het pand hiervoor beschikbaar tot 4 maart 2025.

Omwonenden zijn hierover door de gemeente geïnformeerd.

Vorig artikelZomerinbraken het meest in de wijk Vijfhoek
Volgend artikelSPAR vestiging binnenstad gaat sluiten