DEVENTER – Op zaterdag 26 augustus treedt TOEAC (twee accordeons) op in de Broederenkerk in Deventer met het programma Nordic Reflections. Het ensemble bestaat uit Pieternel Berkers (1986) en Renée Bekkers (1985). Zij spelen accordeon, maar dan anders. Niet voor niets melden zij dat bij hun optreden het café aan de haven verder weg is dan ooit.

Het programma Nordic Reflections is een verzameling werken van Scandinavische komaf, waarin TOEAC het accordeon in een breed spectrum presenteert. Het programma is een eerbetoon aan het repertoire van Scandinavië, waar Pieternel en Renée hun studie volgden. In dit programma presenteert TOEAC voor het eerst ook hun eigen compositorische en improviserende werk. Het repertoire bevat werken of eigen arrangementen van Piazzolla, Grieg, Lohse, Subizky, Murashkin, Bach en zoals al vermeld eigen werk. Het omarmt meerdere genres en geeft naast een reflectie op de studietijd een frisse blik op de toekomst.

Bekroond met vele (internationale) prijzen en onderscheidingen worden ze erkent als toonaangevende musici. Ook treden ze wereldwijd bij diverse festivals op. In Nederland waren ze ook te zien of te horen in verschillende tv- en radioprogramma’s waaronder o.a. Podium Witteman, De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden.

Naast hun veelvuldige samenwerking met andere musici en componisten, zoekt TOEAC ook juist kunstenaars op van andere disciplines zoals dans, film, circus en theater, in hun doel om met haar muziek een breed publiek te bereiken.

Zoals altijd hanteert de Stichting Zaterdagmiddag Concerten een vrije inloop, maar om bij te dragen aan de kosten is een gift na afloop natuurlijk zeer welkom.

Datum: 26 augustus
Tijd:  15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Broederenkerk Deventer