DEVENTER – A safe Home of Football. Go Ahead Eagles doet er alles aan om dat te realiseren. Spelers, jeugdspelers, medewerkers, stagiairs, vrijwilligers, sponsoren en samenwerkingspartners; iedereen moet zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn bij de club. Onlangs kreeg Go Ahead Eagles van certificerende instantie KIWA het Label Veilig Sociaal Klimaat overhandigd.

“We vinden het belangrijk dat we iedereen een veilig sport- en werkklimaat kunnen bieden”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Óp en búíten het veld. Daar zijn we achter de schermen al langere tijd mee bezig, maar met het Label Veilig Sociaal Klimaat hebben we dat nu ook binnen de club kunnen borgen. Om voor dit certificaat in aanmerking te komen, heeft Go Ahead Eagles onder meer beleidskaders vastgesteld met betrekking tot de manier waarop grensoverschrijdend gedrag gemeld en aangepakt kan worden. Onderdeel hiervan is de mogelijkheid om met vraagstukken aangaande integriteit en sociale veiligheid bij een vertrouwenspersoon terecht te kunnen. Go Ahead Eagles beschikt met Jacqueline Hoogeslag en Ben Halle over twee vertrouwenspersonen op het gebied van integriteit en sociale veiligheid.”

Alle informatie over ‘a safe Home of Football’ en het beleid van Go Ahead Eagles aangaande grensoverschrijdend gedrag is te lezen via deze link.

Vorig artikelOpen Monumentendag Deventer 2023
Volgend artikelZaterdagavond ‘Memorial Garden’ voorafgaand aan de thuiswedstrijd