DEVENTER – Zondag 20 augustus vindt van 10 tot 17 uur de tweede Spontane Pop-up Art Galerie op straat plaats in Deventer, Avant la lettre. Op één van de mooiste pleinen van Nederland. Ontdaan van alle blik op wielen, met een duurzaam, sfeervol en beeldbepalend ontwerp is het Grote Kerkhof nú een betoverende plek voor wie schoonheid omarmt, waar ambacht en creativiteit samenvloeit als een voortdurend veranderende én meanderende rivier.

Op deze toverspot strijkt een kunstmarkt neer met onverwachte, bijzondere kunstuitingen én ontmoetingen in het hart van Deventer. Het Grote Kerkhof wordt omgetoverd in een podium voor Makers, Kunstenaars, Liefhebbers en Kopers. Van glaswerk, schilderijen, beelden, grafisch werk, keramiek, toegepaste kunst tot edelsmeden, sieraden, tassen, modeontwerpen, work-in-progress, alle denkbare cross-overs en meer….. van abstract tot figuratief !

Maar ook voor cultuursnuivers en minnaars van wat nét even anders is, met besef van het middeleeuws geestelijk leven, is het plein uniek. Je loopt over de grond waar Erasmus met zijn studieboeken naar de Latijnse school liep. Handel en Wandel, eeuwen glijden aan je voorbij en tegelijkertijd sta je in de moderne tijd. Met deze intieme kunstmarkt wordt Deventer eens temeer handelsstad bij uitstek!

De eerste keer (16 juli) moesten we cancelen door te harde wind. Eén kraam was zelfs omgewaaid. Helaas was dit té laat om publiek tijdig te informeren. Wij laten ons echter door deze tegenslag niet uit het veld slaan, en hopelijk (teleurgestelde) bezoekers ook niet, om van deze kunstmarkt een doorslaand succes te maken.

Het Grote Kerkhof ligt in het kunst- en cultuurkwartier, nabij het EICAS museum en de robuuste beeldbepalende Lebuinuskerk. Aan de voet daarvan sta je midden in de geschiedenis. Op het mooiste plein van Deventer! Het is geen kunst deze plek vol betoverende kunst te vinden en hiermee je hart te verrijken.

Nadere info: facebook.com/kunstencultuuraandeijssel

Vorig artikelEen dagje er op uit met rolstoelauto VERA
Volgend artikelRonald Snijders Band op Festival Old Dèventer