DEVENTER – Op zondag 6 augustus, de dag van de Deventer Boekenmarkt, kunt u bij Boekhandel Praamstra komen luisteren naar een interview met voormalig tv-regisseur Rudolf Spoor. Na afloop zal hij zijn boek signeren.

Hij registreerde 45 jaar lang alle grote evenementen, van de maanlanding tot het koninklijk huwelijk. Nu is er het boek over de tv-geschiedenis: ‘Van maan tot traan’, dat hij schreef in samenwerking met auteur Kevin Kraan.

Rudolf Spoor is verantwoordelijk voor een serie onuitwisbare beelden in het collectieve geheugen van Nederland: de landing van de Apollo 11 op de Maan, de barre Elfstedentocht van 1963, de ingebruikname van de Stormvloedkering en als meest memorabele fragment: DE traan van Máxima in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Van Maan tot Traan biedt een intrigerende kijk achter de schermen van het televisie vak aan de hand van de loopbaan van Rudolf Spoor. Een loopbaan die 45 jaar beslaat en zich laat schetsen aan de hand van de historie van de tv in Nederland. Dat er af en toe kruispunten moesten worden gewijzigd, bushokjes moesten worden verplaatst, straatlichten overdag aan moesten of een kameel moest worden aangeschaft voor een mooi beeld, dat spreekt voor zich. Zo waren de uitzendingen van Rudolf Spoor.

Het is een kwestie van net die ene stap meer zetten die het verschil maakt tussen doorsnee en memorabel en die maakt dat, wanneer in 2051 een avondvullende thema-uitzending wordt gewijd aan 100 jaar televisie in Nederland, de bijdragen van Rudolf Spoor nog steeds dominant zullen zijn.

Plaats: Boekhandel Praamstra, Lange Bisschopstraat 1, Deventer
Datum:
zondag 6 augustus (tijdens de Boekenmarkt)
Aanvang: 14.00 uur
Toegang gratis

Vorig artikelGo Ahead Eagles – ae Kifisia afgelast door overvloedige regenval
Volgend artikelGo Ahead Eagles en AE Kifisia spelen met 2-2 gelijk