DEVENTER – Op donderdag 17 augustus is door Hegeman Bouw Partners en Eigen Bouw het contract getekend voor de start van het verduurzamen van de Rembrandtflat in Deventer. Met het tekenen van dit contract gaat de oudste torenflat van Deventer van het gas af. Dit moment is samen met de bewoners van de Rembrandflat gevierd. Directeur-bestuurder van Eigen Bouw, Edward van der Geest: ‘‘Het is een bijzonder moment waar wij graag even bij stil staan samen met de bewoners.’’

Het verduurzamen bestaat uit het aanbrengen van gevelisolatie en het vervangen van het ventilatiesysteem. Dit zorgt voor een beter energielabel, minder CO2 uitstoot en meer wooncomfort voor de bewoners van de 81 appartementen in de Rembrandtflat. Ook wordt de Rembrandtflat aangesloten op het Slim Warmtenet Zandweerd van gemeente Deventer. Het Slim Warmtenet Zandweerd is een duurzame, lokale en betaalbare oplossing om woningen van warmte en warm water te voorzien. Als de woningen voorzien zijn van een elektrische kookplaat en aangesloten op het warmtenet, gaat de Rembrandtflat van het aardgas af. Hegeman Bouw Partners zorgt voor de uitvoering van dit project dat zij begin 2024 opleveren.

Vorig artikelZaterdagavond ‘Memorial Garden’ voorafgaand aan de thuiswedstrijd
Volgend artikelSporen van vesting en industrie opgegraven in Sluiskwartier