DEVENTER – Op vrijdag 18 augustus waren de benodigde 93 handtekeningen voor basisschool Terrawijs binnen. Vér (ruim twee maanden) voor de deadline van 29 oktober. Tijdens de campagne merkten de initiatiefneemsters, Hester van der Schee en Tessa Hoogeland uit Deventer, dat er veel belangstelling is voor de school. Daarom hebben de twee een aanvullende handtekeningactie opgezet.

Het Ministerie stelt een bepaald aantal ouderverklaringen als voorwaarde om een nieuwe school te mogen starten. Dit aantal is afhankelijk van de demografische gegevens van het gebied. Dat aantal was voor Terrawijs in Deventer 93. Deze ouderverklaringen konden alleen afgegeven worden door ouders met een kind van 2, 3 of 4 jaar, wonend in het voedingsgebied (o.a. Deventer, Diepenveen, Twello, Bathmen).

“De afgelopen maanden kregen wij veel enthousiaste reacties van mensen die buiten deze categorie vielen, maar wel graag hun steun voor het initiatief kenbaar wilden maken. Bijvoorbeeld van mensen met kinderen in de juiste leeftijd, maar woonachtig buiten het officiële voedingsgebied, bijvoorbeeld Lochem, Zutphen, Olst, Wijhe en Raalte. Maar ook van ouders met kinderen van 0 en 1, stellen die in verwachting zijn, stellen met een kinderwens, ouders met kinderen van 5+ jaar, maar ook leerkrachten en zelfs een aantal opa’s en oma’s,” aldus Tessa

Tessa en Hester besloten een aanvullende handtekeningenactie op te zetten om het belang van het initiatief extra kracht bij te zetten. Via deze weg zijn al 81 aanvullende handtekeningen gezet voor de komst van basisschool Terrawijs. Via de website https://terrawijs.nl/ (of deze link: https://forms.gle/HNYwB3DFHPJNY5hr6 ) kun ook jij jouw steun voor het initiatief kenbaar maken.

Hester: “We zijn hartstikke blij met en dankbaar voor alle steun en vertrouwen. Het geeft een extra boost voor de volgende deadline.” Op 31 oktober dienen ze de benodigde documenten ter beoordeling in bij de Onderwijsinspectie. Deze zal uiterlijk 1 juni 2024 haar oordeel kenbaar maken. Als de goedkeuring binnen is, staat er nog een jaar voor verdere voorbereiding. Op z’n vroegst zal Terrawijs in augustus 2025 haar deuren kunnen openen.

Vorig artikelVeel vraag naar stookhout bij de Parabool in Schalkhaar
Volgend artikelNieuwe workshops en activiteiten in het Duurzaamheidscentrum