DEVENTER – Het kunstenaarsduo van Studio Giftig is met de top van de Nederlandse muziekwereld het project Music & Murals aangegaan. Dit keer gaan zij van start met Snelle in zijn Deventer. Deze samenwerking luidt Studio Giftig in met een prachtige muurschildering die geïnspireerd is op het nummer ‘Kleur’ van Snelle.

Kunst en muziek inspireren elkaar op talloze vlakken en hebben een interessante wisselwerking op elkaar. Zo liet Leonardo da Vinci muzikanten spelen om de Mona Lisa te kunnen schilderen. Mondriaan liet zich inspireren door de jazz bij zijn werk Boogiewoogie. Studio Giftig maakt in diverse Nederlandse steden muurschilderingen, ofwel murals met alle eenzelfde uitgangspunt; namelijk een nummer van een artiest uit de betreffende stad als inspiratie voor de schildering. Momenteel hebben al velen muzikanten en steden aan het project deelgenomen. Eerder ging Studio Giftig de samenwerking al aan met Spinvis, Racoon, Typhoon en het voormalige Opgezwolle, Di-rect, Fresku en Eva Simons.

In samenwerking met de stichting ‘Street Art Streets’ en woonbedrijf ieder1 dient de gevel van een flat aan de Deltalaan in Deventer als canvas voor de schildering. Het beeld dat door Studio Giftig zal worden gemaakt, wordt geïnspireerd op het nummer ‘Kleur’ van Snelle. De muzikanten zelf worden binnen het project niet afgebeeld, waardoor de visualisatie van ieder nummer steeds weer resulteert in een verrassende uitwerking. Zo worden de artiesten middels dit project op een niet te missen, maar subtiele wijze, in hun ‘thuisstad’ geëerd.

In deze editie zal er ook aandacht worden besteed aan ‘Pleun’s Regenboogijsje’ van de Stichting ‘Beat Batten’. Snelle is een ambassadeur van dit initiatief, dat zich inzet tegen de levensbedreigende stofwisselingsziekte Batten, waaraan Pleun Janssen uit Deventer lijdt.

Voor wie de kunstenaars zelf aan het werk wil zien, onder voorbehoud van het weer zullen de kunstenaars vanaf dinsdag 12 september door de week op wisselende dagen werken aan de uitvoering van de muurschildering. Deze zal vrijdag 22 september om 11.00 uur samen met Snelle worden geopend. 

Het project wordt vastgelegd in een serie documentaires middels webisodes. Van iedere muurschildering en samenwerking tussen Studio Giftig en de artiest(en) uit de betreffende stad wordt een aflevering gemaakt. Daarin is te zien hoe zij samen de inhoud van het nummer vertalen naar een muurschildering. De eerste zes zijn al te bekijken op de website en social media kanalen van Studio Giftig, waar na de opening ook de aflevering met Snelle zal verschijnen.

Vorig artikelOpknapbeurt Deventer binnenstad
Volgend artikelHUMBERTO Unplugged komt naar de Brink in Deventer