DEVENTER – Op World Cleanup Day, zaterdag 16 september, is er een afvalloop in Deventer om aandacht te vragen voor zwerfafval. Hierbij verzamelen deelnemers zwerfafval tijdens het wandelen, joggen of hardlopen. Er zijn vier routes die starten bij Meadow, aan het stadsstrand van Deventer.

Tijdens World Cleanup Day wordt er in de steden van 191 landen aandacht gevraagd voor het wereldwijde afvalprobleem. Deventer doet ook mee. Hier hebben Circulus, het Groenbedrijf, Sportbedrijf Deventer en IJssellandschap de handen ineengeslagen voor de allereerste Afvalloop in de koekstad.

Lopen, lunch en lekkere muziek

Al wandelend, hardlopend, snelwandelend, joggend of rennend verzamelen de deelnemers zwerfafval. Langs de routes staan ook extra prullenbakken of het zwerfafval weg te gooien. De routes starten vanaf het stadsstrand Meadow. Voor alle deelnemers verzorgen Het Volkshuis en Circulus een lekkere lunch. Ook is er muziek en zijn er boeiende gasten.

Meelopen is gratis

Meelopen en de lunch zijn gratis voor deelnemers. De aanvang is om 10.00 en het evenement eindigt om 13.30. Start- en eindpunt is Meadow, aan het stadsstrand in Deventer. Deelnemers kunnen routes kiezen, van 4, 8, 12 of 16 km. Aanmelden kan tot en met 7 september via afvalloop@circulus.nl

Vorig artikelDemissionair minister Robbert Dijkgraaf op bezoek bij pabo-studenten
Volgend artikelBesloten oefenwedstrijd tegen AZ te volgen via liveblog Matchcenter