DEVENTER – Op zondag 14 april 2024 vindt de zeventiende editie van de IJsselloop plaats. Lopers kunnen rekenen op alle ingrediënten die dit grootste sportieve evenement van Deventer zo bijzonder maken: de support van duizenden toeschouwers, het mooie parcours langs de IJssel en de feestelijke finish op de Brink. De inschrijving voor de IJsselloop is nu geopend.

De organisatie kijkt uit naar de komende editie: “Het wordt een gezellig drukke boel, verwachten we. Er is na de coronaperiode in het land meer belangstelling voor hardlopen dan ooit. We verwachten dan ook tegen de zevenduizend lopers en vele duizenden toeschouwers. We kijken ernaar uit om er met iedereen een mooie, sportieve dag van te maken”, aldus Erick van Zijl, voorzitter van de IJsselloop.

“Deelnemers kunnen rekenen op een bekend parcours, want de afstanden zijn hetzelfde gebleven”, licht Van Zijl toe. “Gestart wordt met de Kidsrun van 1 en 2 kilometer. Daarna volgt de Bruggenloop van 5 kilometer en de 10 en 15 kilometer-parcours. We verwachten ook circa 300 bedrijventeams die het tegen elkaar op zullen nemen in de Bedrijvenloop.”

In februari start atletiekvereniging AV Daventria met een serie clinics om lopers te helpen met de voorbereiding. Er komt komende editie ook weer een G-Loop. “Vorig jaar was dat nog een primeur, maar we voorzien hiermee duidelijk in een behoefte. Daarom wordt deze loop voor deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking wegens succes herhaald. Deze lopers mogen zelf of met begeleiding een prachtige ronde door de stad maken en worden onthaald op de Brink.”

Salland Zorgverzekeringen is, net als voorgaande jaren, de trotse hoofdsponsor van het Deventer hardloopevenement. Lopers kunnen bij inschrijving doneren aan het Fonds Gehandicaptensport. Hiermee wordt geld ingezameld zodat lokale clubs het aanbod voor sporters met een handicap kunnen ondersteunen.

Inschrijven kan via www.ijsselloop.nl. Op de website komt ook informatie over het parcours, de starttijden en de clinics.

Vorig artikelGemeente schrapt eigen bijdrage Wmo voor minima
Volgend artikelFotograaf en uitgever uit Deventer bundelen krachten met nieuwe kalender