DEVENTER – De gemeente Deventer ontvangt ruim 6,3 miljoen euro van het Rijk voor het stimuleren van activiteiten op het gebied van sport en bewegen en het verbeteren van gezondheid van inwoners.

Het geld komt voort uit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Dit is een overeenkomst tussen het Rijk, de GGD’en, gemeenten en verzekeraars om inwoners te stimuleren gezonder te leven.

Deventer heeft daarvoor een plan opgesteld en krijgt daarvoor van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ruim 6,3 miljoen euro voor de komende 4 jaar.

Gezondheid staat voorop

Wethouder Rob de Geest (Gezondheid en Sport) is blij met dat geld: “De goede gezondheid van onze inwoners staat voorop. Het mag niet uitmaken in welke wijk je woont of hoe hoog je inkomen is om gezond te kunnen leven.  Daarom werkt de gemeente nauw samen met veel andere organisaties en partijen, om de gezondheid van inwoners te bevorderen. Het geld van het ministerie van VWS voelt dan ook als een steun in de rug voor deze manier van samenwerken.”

Doelen voor gezonde inwoners

De plannen van Deventer moeten ervoor zorgen dat inwoners van Deventer bijvoorbeeld hun leven lang actief en zelfstandig kunnen zijn, dat zij betrokken zijn bij mensen in hun omgeving en de regie houden over hun eigen gezondheid en zorgbehoefte.

Gevarieerde speerpunten

Er zijn 6 speerpunten geformuleerd, waar de speciale aandacht naar uit gaat: ‘Ouderen en gezondheid’, ‘Jeugd en gezondheid’, ‘Verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen’, ‘Gezonde levensstijl’, ‘Psychische gezondheid’ en ‘Leefomgeving’.

Met het geld kunnen programma’s en activiteiten worden opgezet om bijvoorbeeld eenzaamheid onder ouderen te verminderen, een gezonde leefstijl voor de jeugd te bevorderen, begeleiding en zorg voor volwassenen en kinderen die leiden aan obesitas en het zodanig inrichten van de openbare ruimte dat ook mensen met een beperking er prettig kunnen verblijven en zich goed kunnen verplaatsen.

Vorig artikelLekker griezelen bij Halloweenparty op Winkelcentrum Colmschate
Volgend artikelDeelnemers gezocht voor tweede klas dat in februari van start gaat