DEVENTER – Donderdag 5 oktober wordt het startschot om 10.30 uur gegeven door Wethouder Marcel Elferink voor de evenementen in het najaar.

Iedere wijk of dorp heeft zijn eigen cultuur en eigen geschiedenis. En eigen (Hanze)verhalen die hier kleur aan geven, bewoners trots maken en ze inspiratie bieden voor de toekomst. Deze verhalen komt de toerende Hanze Karavaan in oktober en november op creatieve en verrassende wijze brengen én ophalen in vijf wijken in Deventer. Samen met bewoners van de wijken!

De Hanze Karavaan geeft een podium aan bestaande (en nieuwe) initiatieven door buurtbewoners in 5 wijken. Deze Karavaan gaat in oktober en november in iedere wijk een week staan. Buurtbewoners kunnen daar van alles doen: klussen, knutselen, elkaar ontmoeten, workshops volgen/geven, kunst bekijken, etc. Alles in het teken van ‘met elkaar, voor en door’. Veel gekoppeld aan oude ambacht uit de Hanze periode.

24-uur Hanze 

24-uur Hanze is voor iedereen een geweldige kans om alles wat Hanzestad Deventer te bieden heeft in 24 uur te ervaren! Ondernemers en (culturele) instellingen tonen zich tijdens de 24-uur Hanze van hun meest creatieve kant. Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober van 10.00 tot 10.00 staat de stad bomvol van de activiteiten.

De website: deventer.info: 24-uur Hanze …inDeventer

Kleur de Hanze

Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in alle negen Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt die kleurplaat geprojecteerd op het pand, dus mensen kleuren zelf het Hanzepand!

De website: deventer.info: Kleur de Hanze …inDeventer

Vorig artikelVoorzitter Hein Pieper van Nieuw Sociaal Contract opgestapt
Volgend artikelRene de Beer en Jan Willem van Dop over slechte berichtgeving Go Ahead supporters (audio)