DEVENTER – De expositie ‘Spelen in de jaren ‘80’ van Speelgoedmuseum Deventer is nog tot en met zondag 5 november aanstaande voor publiek te zien.

Schoudervullingen, synthesizers, Rubik’s kubussen en ontzettende veel felle kleuren. Dat zijn de jaren ’80. Een decennium waarin de wereld drastisch veranderde. Van oplopende spanningen tussen de twee grootste kernmachten tot aan een lang ondenkbare hereniging van Duitsland. Gekenmerkt door economische terugval met oplopende woningnood tot aan massaconsumptie en popcultuur. De jaren ’80 was een decennium van uitersten. En tussen al deze veranderingen werd er natuurlijk gewoon gespeeld.

Laatste kans
Hoe zag de speelgoedwereld er eigenlijk uit in deze jaren en wat was de invloed van dit decennium op het spelen? In de Gastenkamer, de wisselruimte van het Speelgoedmuseum, vind je het antwoord. Nog een volle week kun je Transformers, Rubik’s Cube, He-Man, My Little Pony, GI-Joe’s en ander nostalgisch speelgoed van dichtbij bewonderen.

Winter Wonderland
Vanaf 17 november 2023 presenteert het Speelgoedmuseum een frisse, nieuwe tijdelijke expositie. Het thema winter staat dan centraal. In ‘Winter Wonderland’ ontdek je de rijke geschiedenis van winterse feesten en tradities.

Van eeuwenoude bedelfeesten tot het plezier van schaatsen en sleeën. De expositie leert je over de oorsprong van onder andere Sinterklaas, Sint-Maarten en andere winterfiguren. Laat je leiden door de prachtige objecten en verhalen die het winterseizoen tot leven brengen. Alle informatie over het museumbezoek is te vinden op www.hetspeelgoedmuseum.nl.

Vorig artikelVerkeerstellingen Deventer binnenstad
Volgend artikelDeventer maakt zich op voor verkiezingen