DEVENTER – Leerlingen van De Hovenschool, Zinderonderwijs, hebben vorige week dinsdag, samen met IVN Natuureducatie, een Voedselbosje geplant op hun schoolplein. Ze mochten allerlei soorten eetbare planten in de grond zetten. Van bekende soorten, zoals appelboom en bessenstruik, tot minder doorsnee soorten zoals kweepeer, colakruid en brave hendrik.

Tijdens deze plantdag deden leerlingen ook regenwormen-onderzoek en roosterden appeltjes boven vuur. Dit Voedselbosje is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Wavin en Dusseldorp Infra.

Lekker en leerzaam bosje

Het Voedselbosje is een klein bosje waar 30 verschillende soorten planten (bomen, struiken, kruiden, klimplanten en bodembedekkers) groeien waar je van kunt eten. Door het Voedselbosje leren kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier hoe voedsel groeit. Zij leren dat het bosje goed is voor de natuur, voor het klimaat én voor jezelf. Ze ontdekken hoe verschillende planten smaken en welke delen je ervan kunt eten. Zo kun je vruchten plukken, maar er groeien ook eetbare bloemen en bladeren. IVN verzorgt ook gastlessen en levert educatiemateriaal, waarmee de school zelf aan de slag gaat.

Voedselbosje als buitenlokaal

Steeds meer scholen en BSO’s vergroenen hun buitenruimte: goed voor de leerlingen en goed voor de natuur. Daar helpt IVN graag aan mee. De natuurorganisatie legt dit jaar 2 Voedselbosjes in Deventer aan: naast de Hovenschool is er ook bij De Kleine Planeet (locatie Voorstad) een voedselbosje aangeplant.

Het Voedselbosje is een laagdrempelige manier om de natuur op het plein een flinke boost te geven én kinderen te leren over gezond eten. Groen zorgt ook voor meer dieren op het plein, voor meer schaduw en minder wateroverlast bij hevige regenval. Het project Voedselbosjes in Deventer is mede mogelijk gemaakt door de financiering van Wavin en Dusseldorp Infra, die op deze manier bijdragen aan de biodiversiteit en een groenere leefomgeving voor kinderen.

Vorig artikelDoneer herdraagbare Schoenen bij de ReShare Store!
Volgend artikelStadhuis eerder dicht op donderdag 14 december