DEVENTER – Vorige week werd met trots het Ontmoetingscentrum Deventer officieel geopend door wethouder Lars Wijnhoud, samen met de allereerste bezoeker van het Ontmoetingscentrum.

Ondersteunende omgeving creëren

Het Ontmoetingscentrum is in het leven geroepen om mensen met lichte geheugenproblemen en dementie een warme, informele en ondersteunende omgeving te bieden. Hier staat ontmoeting centraal en wordt een zinvolle invulling van de ochtend gecreëerd. Samen een kopje koffie drinken, genieten van gezelschap, gesprekken voeren over alledaagse zaken en samen activiteiten ondernemen zijn enkele van de activiteiten die in het Ontmoetingscentrum worden aangeboden.

Elke maandag en woensdag is het Ontmoetingcentrum aan de Mariënburghstraat 4 te Deventer geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Iedereen is welkom.

De initiatiefgroep achter het Ontmoetingscentrum bestaat uit Carinova Mantelzorg Ondersteuning, Zorggroep Solis, Alzheimer Nederland Deventer, Casemanagers Dementie en Voor Elkaar-teams Deventer, met uitvoering en coördinatie in handen van Carinova en Zorggroep Solis.

Zelf ontdekken, krachtige hulpmiddelen en sterke sociale netwerken

Het Ontmoetingscentrum omarmt de kracht van zelfredzaamheid en ondersteuning. Zorgprofessionals en vrijwilligers staan klaar om actief te ondersteunen bij het ontdekken en inzichtelijk maken van wensen en mogelijkheden op laagdrempelige en informele wijze. Samen bouwen we aan sterke sociale netwerken voor inwoners met geheugenproblemen of dementie en hun mantelzorgers. Een warme plek voor ontmoeting, advies en gezelligheid, dat is waar het Ontmoetingscentrum voor staat.

De waarde van mantelzorg

In deze Week van de Mantelzorg, van maandag 6 t/m zaterdag 11 november 2023, ligt de nadruk ook op een warm welkom voor mantelzorgers in het Ontmoetingscentrum. Mantelzorgers zijn een onmisbaar eerste vangnet. Zorgen voor een ander vraagt tijd, energie en soms extra kennis. Bij het Ontmoetingscentrum kunnen mantelzorgers ervaringen delen, lotgenoten ontmoeten, alledaagse dingen bespreken en advies inwinnen. Ondersteunen en versterken elkaar waar dat nodig is, samen maken we het mogelijk.

Vorig artikelBewonersavond De Hoven op dinsdag 14 november
Volgend artikelSpeelgoedmuseum opnieuw kidsproof museum