DEVENTER – Het Daikin Marathon Cup-circuit van de KNSB doet zaterdag 9 december Deventer aan. De top van het Nederlandse marathonschaatsen strijdt dan op IJsbaan De Scheg aan het Piet van Donkplein 1 om de punten in het eindklassement voor de Daikin Marathon Cup en de dagwinst, in dit geval de Van Wijnen Marathon. 

De mannen en vrouwen van de lange adem zijn dit seizoen te bewonderen bij 15 wedstrijden om de Daikin Marathon Cup, op verschillende ijsbanen door het hele land. Zo zijn er wedstrijden in Leeuwarden, Heerenveen en Groningen, maar ook in Breda en Eindhoven en in Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Hoorn en… Deventer.

De Daikin Marathon Cup kent vier verschillende pelotons: de Topdivisie Heren, de Topdivisie Dames, de Beloftendivisie Heren en de Beloftedivisie Dames. Naast bekende namen als Harm Visser en Jorrit Bergsma komen er op IJsbaan De Scheg ook verschillende schaatsers uit de regio in actie. Voor de in Deventer wonende Eline Jansen (Topdivisie Vrouwen) en Mart Nijhoff (Beloften Mannen) is het zelfs een echte thuiswedstrijd. Of zij daadwerkelijk aan de start verschijnen in De Scheg, is pas vlak voor aanvang van de wedstrijden duidelijk. Rijders kunnen zich namelijk nog tot een half uur van tevoren aan- of afmelden.

Programma zaterdag 9 december

  • 18:00 uur Beloften Vrouwen – 60 ronden
  • 19:00 uur Topdivisie Vrouwen – 80 ronden
  • 20:15 uur Topdivisie Mannen – 125 ronden
  • 21:45 uur Beloften Mannen – 100 ronden

Entree en livestream

Toegangskaarten voor de Daikin Marathon Cup – Van Wijnen Marathon kosten € 10,-. Tickets zijn te verkrijgen via mijn.sportbedrijfdeventer.nl/van-wijnen-marathon-cup en op de dag zelf aan de kassa. Toegangskaarten t/m 15 jaar kosten € 5,- en zijn op de dag zelf alleen aan de kassa verkrijgbaar. 

Vorig artikelDeventer en Koekstad Radio maken dromen waar!
Volgend artikelHertenkamp nieuwe vuurwerkvrijezone