DEVENTER – Met een bedrag van ruim € 1,8 miljoen kunnen buitensportfaciliteiten in Deventer weer een aantal jaren vooruit. Het geld is in 2024 nodig voor nieuwbouw en het opknappen van technische voorzieningen bij sportverenigingen.

Goed, veilig en op orde
Het college van burgemeester en wethouders heeft een voorstel hiertoe voorgelegd aan de gemeenteraad. Wethouder Rob de Geest (Sport): “Er zijn duizenden inwoners van Deventer die via hun sportvereniging wekelijks meedoen aan buitensport. Zo blijven ze gezond en fit en bovendien is het fijn dat mensen elkaar weten te ontmoeten, want sport verbindt. De voorzieningen moeten daarom goed, veilig en op orde zijn. Daarom investeert Deventer hier graag in.”

Atletiekbaan Keizerslanden
Het grootste deel van het geld (ruim € 1,6 miljoen) is bedoeld voor de atletiekbaan van Sportpark Keizerslanden. Door de baan grondig aan te pakken, kan die blijven voldoen aan verschillende eisen die bijvoorbeeld van belang zijn voor de licentie van de Atletiek Unie. Met die licentie kunnen belangrijke atletiekwedstijden hier behouden blijven. Bekende atleten uit Deventer zoals Emma en Hanneke Oosterwegel en Eefje Boons hebben op deze baan hun voetsporen verdiend.

Aanpak Sportpark Colmschate-Zuid
Verder kan voor een totaalbedrag van € 265.000 geïnvesteerd worden in nieuwe installaties voor beregening van sportvelden. Daarbij gaat het om velden van SV Helios, Koninklijke UD en honk- en softbalvereniging The Eagles. Bovendien kan met deze financiële investering ABS Bathmen een nieuwe bron en pomp aanschaffen waarmee zij grondwater omhoog kunnen pompen.

Vorig artikelDeventer bedankt vrijwilligers aan huis
Volgend artikelNieuwe Markt: groen, gemoedelijk en met grandeur