DEVENTER – De grote gemeentelijke kerstboom op het Grote Kerkhof doet zaterdag 16 en zondag 17 december weer dienst als Wensboom. Ter plekke zijn wenskaarten te koop om in de boom te hangen. Bezoekers kunnen ook op de foto met de kerstman bij de wensboom. Het nieuwe Hospice Deventer (één van de goede doelen die de organiserende Lionsclub IJsselvallei ondersteunt) presenteert zich ook beide dagen bij de Wensboom.

De grote kerstboom staat voor het stadhuis en is nauw verweven met de Hanze-Streekmarkt die beide dagen ook plaatsvindt. In de Lebuinuskerk is bovendien de traditionele kerstmarkt. Daarmee ontwikkelt het Grote Kerkhof zich tijdens het Dickens weekeinde tot een tweede binnenstadsplein waar veel te beleven is.
Bezoekers kunnen wenskaarten kopen en deze in de boom (laten) hangen. Op zondag 17 december assisteert de Deventer brandweer bij die werkzaamheden om de wensen ook op grote hoogte te kunnen hangen.

Speciale verlichting
Multilight, dat de sfeerverlichting in de gehele binnenstad verzorgt, werkt ook dit jaar mee aan de Wensboom. Daardoor krijgt de boom extra verlichting die met een drukknop bediend kan worden. Iedereen die een wenskaart in de boom hangt (of een donatie doet) kan op die manier extra licht laten branden. Passanten kunnen ook een QR-code scannen en vervolgens de verlichting laten branden.

Samenwerkende organisaties
De wensboom is een initiatief van Lionsclub IJsselvallei. Het initiatief wordt ondersteund door o.a.de gemeente Deventer, de binnenstadsmanager, horeca-ondernemingen en de leverancier van de kerstverlichting.

Meer informatie: www.lionsijsselvallei.nl/wensboom23

Vorig artikelKerstmiddag Zonnebloem Bathmen en Loo
Volgend artikelUnieke doe-kerststal in Deventer Broederenkerk