DEVENTER – Op zondag 28 januari komt het Duitse Ensemble Nu:n naar de Bergkerk in Deventer met een wel heel bijzonder concert. Het begint allemaal bij de oudst opgeschreven muziek die we kennen: middeleeuwse zang, ook wel ‘Gregoriaanse zang’, dat vaak een wat ouder publiek trekt. Daar brengt Ensemble Nu:n verandering in!

Door de krachtige zang van Cora Schmeiser te begeleiden met Saxofoon en Elektrische gitaar, ontstaat er een prachtige en spannende cross-over tussen oud en modern: Liederen van Hildegard von Bingen, liefdesdronken troubadourliederen van Heinric van Veldeke, krachtige en fijnzinnige teksten, afgewisseld met verbluffende solo’s en improvisaties die aan jazz en blues doen denken.

De Duitse pers schreef over Ensemble Nu:n:

De harmonie van het trio is verbluffend. Gert Anklam (Saxofoon) en Falk Zenker (Gitaar) beheersen hun instrumenten met een prachtige vanzelfsprekendheid. Hun solo’s zijn adembenemend. Zij ondersteunen de prachtige stem van Cora Schmeiser, die soms scherp en puntig, dan zacht en vleiend, beschuldigend, bitter en zoet  klinkt.

Prijs:                      Standaard: €22,50 – t/m 26 jaar of student: €15,00

Tijd/Plaats:           Zondag 28 januari – 14.00 uur. Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer

Kaarten:                Ik Ben Aanwezig – Ticketservice (website) en zoek op ‘Deventer’

Vorig artikelColumn Robert Heukels: Bobby Adekanye
Volgend artikelKia opgehaald door blije winnares Sinterklaas Puzzelkrant