DEVENTER – Op vrijdag 9 februari 2024 is er weer een muziekavond in de Hereeniging met gratis toegang voor iedereen. Dit is tevens een mooie gelegenheid om eens binnen te kijken in het prachtige gebouw en een gezellige avond met mooie muziek te beleven.

Hans Kwakkernaat
Hans studeerde cum laude af aan het conservatorium ArteZ in Arnhem, richting jazz in 1989. Hij was invalhoofdvakdocent aan hetzelfde conservatorium en werkte daarnaast 15 jaar als docent bij het Kunstbedrijf Arnhem. Hans is een veelgevraagd pianist in de jazz scene en werkt met zijn eigen bands, waaronder Tribute to Oscar Peterson en de Masha Bijlsma band.

Pieter Althuis  

Pieter is een veelzijdige bassist die zowel contrabas als basgitaar studeerde aan het conservatorium ArteZ in Zwolle. In 2000 sloot hij zijn studie af als uitvoerend musicus jazz en pop (master), met aantekening klassiek contrabas. Sindsdien is Pieter actief als freelance bassist maar werkt hij ook met een aantal vaste bands. Verder werkte Pieter onder andere met Trijntje Oosterhuis, Louis van Dijk, Ben Cramer, Sylvia Millecam, Saskia Laroo, Lois Lane, Deborah J. Carter, Karin Bloemen, Lee Towers, Edsillia Rombley, Glennis Grace, Ernst Daniel Smid, Belle Perez, Jerry van Rooijen en vele anderen.

Erik Poorterman

Erik volgde de jazzopleiding aan het conservatorium ArteZ in Enschede. In 1998 rondde hij zijn master af en verdient sinds die tijd zijn brood als muzikant en runt z’n eigen drumschool. Erik opereert vanuit Deventer, speelt en tourt door Europa en door Azië. Door de jaren heen heeft hij onder meer gewerkt met legendes als Teddy Edwards, Jan Akkerman, Charlie Mariano, Nippy Noya, Madeline Bell, Rosa King, Typhoon, Benjamin Herman, Wouter Hamel en Ack van Rooijen. Hij is te beluisteren op een groot aantal cd’s, o.a. met het Andrew Read Trio, het JazzArt Orchestra en MOSQUITO.

Waar: de Hereeniging, Grote Poot 2 in Deventer
Wanneer: Vrijdag 9 februari 2024
Aanvang: 20.00 uur
Toegang gratis
Ook voor niet-leden!