DEVENTER – Op zondag 14 april 2024 vindt de zeventiende editie van de IJsselloop plaats. IJssellopers kunnen ook dit jaar weer rekenen op de support van duizenden toeschouwers, het mooie parcours langs de IJssel en de feestelijke finish op de Brink.

We kijken ernaar uit om er met iedereen een sfeervolle, sportieve dag van te maken”, aldus Erick van Zijl, voorzitter van de IJsselloop. “Ter voorbereiding start atletiekvereniging AV Daventria deze maand met een serie clinics om lopers te helpen met de voorbereiding. Geïnteresseerden kunnen er zich nog deze week voor inschrijven.”

De IJsselloop is er voor iedereen met verschillende afstanden voor jong, oud, beginner en gevorderd. “Iedereen kan zeggen: ik ben een IJsselloper”, licht Van Zijl toe. “Gestart wordt met de Kidsrun van 1 en 2 kilometer. Daarna volgt de Bruggenloop van 5 kilometer en de 10 en 15 kilometer-parcours. We verwachten ook circa 300 bedrijventeams die het tegen elkaar op zullen nemen in de Bedrijvenloop.”

Er komt komende editie ook weer een G-Loop. “Deze loop voor deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking wordt wegens succes herhaald. Deze lopers mogen zelf of met begeleiding een prachtige ronde door de stad maken en worden onthaald op de Brink.”

Vorig artikel15 jaar Turnaround in Diepenveen
Volgend artikelSport, cultuur & wetenschap op het Veluws college Twello (audio)