DEVENTER – Onlangs verscheen het nieuwste boek van Inge Verweij uit Deventer. Een intrigerende roman vol verwarring, onrust, verwijdering en spijt maar ook met genegenheid en inzicht. Het verhaal ontvouwt zich met de mooie stad Deventer op de achtergrond. De lezer zal ongetwijfeld veel plekjes herkennen.

Waar het boek over gaat?

Na het accepteren van een vriendschapsverzoek van een onbekende op Facebook, wordt Jeanne beetje bij beetje meegezogen in een benarde situatie. Als zij op een dag wordt getroffen door een hersenbloeding en niet meer aanspreekbaar is, komt haar man John er gaandeweg achter dat zijn eigen vrouw allerlei belangrijke zaken voor hem verborgen hield.  Gaat John bezwijken onder de druk van zijn schoonfamilie of gooit hij de handdoek in de ring?

Om bij stil te staan

Heb jij je zaakjes goed op orde? Wat gebeurt er bij jou als je plotseling wegvalt of, om wat voor ’n reden dan ook, je zegje niet meer kunt doen? Wordt jouw omgeving dan ook (onaangenaam?) verrast door allerlei apen die uit de mouw komen? En hoe naar zou het dan zijn als zij een oordeel over jou vellen zonder dat jij je nog kan verweren?

Met Deventer en omgeving op de achtergrond krijgt dit verhaal een extra dimensie. Het boek is meeslepend geschreven, als lezer ben je constant nieuwgierig naar wat er komen gaat. De herkenbare plekjes in Deventer die het verhaal doorspekken, maken het geheel nog pakkender en boeiender.

Wil je het ook lezen?

Het boek is te koop bij o.a. Boekhandel Broekhuis.

Vorig artikelVerhalen over littekens van oorlog
Volgend artikelWilt u vertrouwd raken met het reizen met het openbaar vervoer?