DEVENTER – Zaterdag 17 februari vindt tijdens de krokusvakantie een meer dan heerlijke brocantemarkt plaats in de Grote- of Lebuïnuskerk aan het Grote kerkhof in Deventer. Onder de naam ‘Twinkelende Kusbrocante’ wordt de kerk omgetoverd in een feest van magie, verwondering en beleving. Met een ‘Valentijns’ knipoog naar het spoedig ontluikende voorjaar tonen alle brocanteurs in een sfeervolle Franse ambiance een hoge kwaliteit aan antiek, brocante, vintage en tweedehands design.

Van lief, stoer & oud tot vintage, chic & stout!

De ruim 50 brocanteurs vormen samen een vrolijk lint van kijk- en snuffelplezier. Van tafellinnen, serviesgoed, aardewerk, zilver, bestek, meubilair, verlichting, toffe lampen, sieraden en nostalgisch speelgoed tot bohemien, retro, glaswerk, schilderijen, art deco/nouveau, vintage kleding, glaswerk en meer….veel meer. Van boudoir tot industrieel !

Met je meest innemende glimlach rondstruinen in de hartverwarmende kerk en vinden wat je al zo lang zoekt. De lichtinval in de kerk geeft vaak een betoverend effect op de sfeervolle Franse brocante, welke uniek is door de entourage. De brocanteurs zijn pure liefhebbers en vaak ware stilisten. Het Grote Kerkhof is inmiddels autovrij. Parkeer daarom (tip) gratis aan de overkant van de IJssel en geniet op het pontje van één van de mooiste stadsaanzichten van Nederland. Het veer legt aan bij de voet van de kerk. Pluk~de~dag tussen 10 en 17 uur.

Natuurlijk is zelf zoeken in la douce France, Italië, België of Engeland het allerleukst, maar het is behoorlijk tijdrovend. Het is dan fijn als anderen dat voor je doen. Op de brocante beleef je als bezoeker echter wél de sensatie van het zoeken én vinden.

Grote Kerkhof – Deventer
Van 10 – 17 uur
Entree is 3 euro (t/m 14 jr. gratis)

Nadere info  www.facebook.com/brocanteaandeijssel

Vorig artikelMet Mark Optiek in Schalkhaar ziet u ook op de piste alles haarscherp!
Volgend artikelAndere locatie gezocht voor het Stadsfestival