DEVENTER – Op de eerste zondag van augustus wordt de 34e editie van de Deventer Boekenmarkt georganiseerd in de pittoreske binnenstad van de Hanzestad Deventer. Boekenliefhebbers kunnen weer hun hart ophalen aan de talrijke stands gevuld met boeken in alle denkbare genres. De vertrouwde straten en pleinen, zoals de Brink, het Grote Kerkhof en de Kapjeswelle, worden wederom omgetoverd tot een waar paradijs voor de lezer.  

Vanaf 9.30 uur tot 17.30 uur zijn de vele kramen toegankelijk voor het publiek. Elk jaar weer wordt de boekenmarkt gekenmerkt door een gezellige drukte en een unieke sfeer, waar kennis en passie voor boeken centraal staan. Ook dit jaar wordt een ruime variatie aan literatuur aangeboden door de beste boekhandelaren en antiquariaten van Nederland, met speciale aandacht voor zeldzame en collectors exemplaren.

Cultuur en vermaak in overvloed

Bezoekers kunnen tevens genieten van een uitgebreid randprogramma vol muziek, kunst en culturele activiteiten. Een keur aan exposities en optredens vinden plaats in de stad. Hiernaast openen vele winkels hun deuren tijdens deze koopzondag, waardoor de beleving van de Deventer Boekenmarkt compleet is.

Woordwaarde Festival: Taal en literatuur in de spotlight

Parallel aan de boekenmarkt vindt het Woordwaarde Festival plaats, van 1 t/m 4 augustus. Dit festival biedt een breed scala aan taalgerichte activiteiten, zoals schrijversontmoetingen, lezingen en literaire workshops, die de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse taal vieren. De details van het programma worden begin juli onthuld en beloven een boeiende aanvulling te zijn op de Deventer Boekenmarkt.

Organisatie

De Deventer Boekenmarkt is één van de beeldbepalende evenementen in Overijssel en wordt georganiseerd door Events dEVENTer. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, de Gemeente Deventer en diverse sponsoren. Voor meer informatie, het boekenmarktboekje en details over de deelnemers kunt u terecht op www.deventerboekenmarkt.nl

Vorig artikelHet Theaterschip en Deventer Op Stelten zoeken eigenzinnige makers
Volgend artikelKoningsdag Colmschate met kleedjesmarkt