DEVENTER – Op zaterdag 13 april vindt de jaarmarkt van Vrije School de Kleine Johannes in Deventer weer plaats. Van 10.00 tot 14.00 uur kun je op de markt terecht voor duurzame producten, de lekkerste home-made taarten, vintage kleding en activiteiten voor kinderen. De markt is vrij toegankelijk voor iedereen. 

Binnen in de school zijn meer dan 20 kramen gevuld met prachtige handgemaakte spullen, boeken en speelgoed. Denk aan seizoenstafel poppetjes en waldorfpoppen, edelstenen (Toen&Nu), honing (Het Groene Lokaal), broodzakjes, pittenzakken e.d. gemaakt van oude kleding (Vermaakt Goed), bijenwas kaarsen (Urtica de Vijfsprong), macrame sierraden (Suus Macrame), kruiden en planten (Florae), speelgoed (Speeljewijs) en meer.

Dit jaar is er ook een lokaal gevuld met vintage kleding waar je in ruil voor een vrije gift kunt shoppen en zijn er in het restaurant heerlijke zelfgemaakte lekkernijen te koop.

Buiten is de Deventer schaapskudde aanwezig met mooie wollen items en is er een kampvuur om broodjes te bakken en popcorn te poppen. Voor de kinderen zijn er daarnaast diverse andere (knutsel) activiteiten en natuurlijk is er de grabbeljurk voor een klein cadeautje.

Over de jaarmarkt

Voorheen was de jaarmarkt altijd in het najaar. Tijdens de coronajaren is ervoor gekozen de markt te verplaatsen naar het voorjaar i.v.m. de lockdowns die vaak in de herfst waren. De markt wordt georganiseerd door de jaarmarktcommissie van de Vrije School. De opbrengst van de jaarmarkt vloeit rechtstreeks terug naar de leerlingen van de school in de vorm van lesmaterialen en dergelijke.

Wanneer: Zaterdag 13 april van 10.00 – 14.00 uur
Waar: Vrije School de Kleine Johannes, Oosterstraat 3a/b, Deventer
Vrije toegang.

Vorig artikelLandschapstentoonstelling in Bergkerk
Volgend artikelFestival 10 jaar Uitgelezen Verhalen