DEVENTER – De stad Deventer is een oude industriestad. We hebben in de stad de bekende Deventer koek, Deventer tapijten en Deventer stoelen gemaakt. Maar er zijn veel meer bijzondere producten te noemen : van velletjes van de worst tot locomotieven; van zweefvliegtuigen tot blikjes gecondenseerde melk. En wist u dat Deventer zo’n 90 sigaren en tabaksfabriekjes gekend heeft en dat er zo’n vijftien limonadefabriekjes zijn geweest?

De informatie over de industrie geschiedenis van Deventer is nu allemaal overzichtelijk verzameld in een nieuw boek , dat geschreven is door Deventer kenner en verzamelaar René Berends. Als je zelf niet in een van de vele fabrieken in de stad gewerkt hebt, dan kent iedere Deventenaar

in de familie of kennissenkring wel iemand die dat wel gedaan heeft . Voor alle Deventenaren zal het boek een feest van herkenning zijn. Voor veel van d ie Deventer producten zijn namelijk prachtige reclames en verpakkingen gemaakt , die je misschien nog wel kent uit je herinneringen : van emailleborden tot suikerzakjes, van lucifermerkjes tot verpakkingsblikken en drukwerk.

Samen met mooie oude foto’s van al die Deventer fabrieken, kunnen deze reclame afbeeldingen verzameld worden door klanten van de PLUS Vosselman supermarkten aan de Beestenmarkt en aan de Zwaluwenburg in Colmschate. Als je hier je boodschappen doet, krijg je plaatjes voor het verzamelalbum gratis. En de eerste keer krijg je er het album bij.

De actie start op maandag 29 april en zal tien weken duren. Na afloop van de actie zal er een mooie ruilbeurs georganiseerd worden, om je album compleet te krijgen.

Vorig artikelIs dit het laatste seizoen van Spelen op de Brink?
Volgend artikelSterven doen we allemaal, maar je hoeft het niet alleen te doen