DEVENTER – Het College van Burgemeester en Wethouders heeft vorige maand de gemeenteraad geïnformeerd over haar aanpak van scheefliggende tegels door boomwortels. Bomenkap is daarbij een scenario dat door de gemeente serieus wordt overwogen. Het mag duidelijk zijn dat GroenLinks in Deventer voorstander is van het behoud van deze gezonde bomen!

Scheefliggende tegels kunnen natuurlijk lastig en gevaarlijk zijn, maar daar valt vaak best een mouw aan te passen, aldus raadslid Robert Jansen: “We kunnen het ons niet veroorloven gezonde bomen te kappen in deze tijd van klimaatopwarming en hittestress. Ook insecten en vogels zijn aangewezen voor voedsel en schuilplaats op deze grote bomen.”

Het aantal bomen dat bij deze aanpak in beeld is, bedraagt 100. Het gaat hierbij dus om een behoorlijk aantal. Het gemeentebestuur neemt de komende tijd een beslissing over het lot van de bomen. Daarom heeft Robert Jansen namens GroenLinks Deventer het College schriftelijk om opheldering gevraagd.

De gestelde vragen lees je hier https://deventer.notubiz.nl/document/14110135/1/2024-05-02+Vragen+art+46+RvO+-+GL+-+Wortels+van+bomen . Aan het eind van de maand verwachten we de antwoorden van het gemeentebestuur op deze vragen

Het betreft onder andere bomen aan de Beestenmarkt (48), Constantijn Huygenstraat (31), Jacob Catslaan (21), Eleonorastraat, Prinses Margrietstraat, Johannes van Vlotenlaan en Assenstraat.

Vorig artikelAuto brandt uit in Deventer, vermoeden van brandstichting
Volgend artikelDeventer herdenkt en viert