DEVENTER – In mei houden de diaconieën van de Ichtuskerk in Colmschate (PGCS) en de Protestantse Gemeente in Deventer (PGD) een kledinginzameling voor Dorcas.

Wat Dorcas doet

Dorcas investeert in duurzame verandering. Bij armoede, uitsluiting en crisis worden mogelijkheden gecreëerd voor mensen om tot bloei te komen. Dorcas steunt christenen en niet-christenen. Dorcas verkoopt een groot deel van de ingezamelde kleding in eigen kringloopwinkels. Met de opbrengst hiervan ondersteunt Dorcas inkomensprojecten voor de minst bedeelden in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten. Jaarlijks worden ruim een miljoen mensen bereikt. Er zijn vestigingen in 14 landen. Hier investeert Dorcas in veerkrachtige gemeenschappen, waarin iedereen kan meedoen. Bij een ramp of crisis wordt noodhulp verleend en bijgedragen aan wederopbouw. Tegelijkertijd investeert men er in structurele oplossingen voor armoede en uitsluiting. Bij alles wat Dorcas doet staat daadkracht, integriteit en liefde centraal.

Wat wel inleveren
Alléén kleding en ander textiel. Het is belangrijk dat de kleding nog in goede staat is, zodat het een tweede leven kan krijgen via de Dorcaswinkels. Wanneer u ons kleding komt brengen, zouden wij dit graag ontvangen in een gesloten zak.

Wat niet inleveren
Dekbedden, kussens, bedlinnen, kleine lappen stof, vloerbedekking, koffers en dozen.

U kunt de kleding inleveren op vrijdag 24 mei tussen 16.00 en 18.00 uur en op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 12.00 uur bij de Ichtuskerk, Holterweg 106 en op maandag 27 mei bij de familie van Lohuizen, Kon Wilhelminalaan 37 (Keizerslanden) tussen 11.00 en 14.00 uur. Zie: www.dorcas.nl.                                                        

Alvast hartelijk dank, namens de diaconieën van de Protestantse Gemeente Colmschate Schalkhaar (PGCS) en de Protestantse Gemeente Deventer (PGD).

Voor meer informatie: Henk Gieteling, PGCS op telefoonnummer 06-40402155 en Dewes van Lohuizen, PGD op telefoonnummer 0570-621390).

Vorig artikelDeventer herdenkt en viert
Volgend artikelMikondo statiegeldactie