DEVENTER – In juni dit jaar start de bouw van het complex Kop Handelskade, met daarin koop- en huurappartementen, studentenwoningen, kantoren en horeca. De bouwfase duurt tot april 2026. Vanwege de veiligheid zijn er tijdens de bouwfase voor fietsers en voetgangers omleidingsroutes nodig op de Handelskade.

Tijdens de bouwfase zijn de routes voor voetgangers en fietsers aangepast. Fietsers krijgen een eigen, afgescheiden rijstrook op de rijbaan het dichtst bij de singel. De strook is voor fietsers in beide richtingen. Fietsers richting de binnenstad kunnen ook kiezen voor de route via de achterzijde van de Boreel. Voetgangers worden, net als tijdens de sloopfase, geleid via het voetpad tussen het NS-station en Saxion langs het spoor, én via het voetpad langs de singel.

Het autoverkeer kan in twee richtingen gebruik blijven maken van de Handelskade, maar de rijbaan is wel versmald. Het verkeer mag ter hoogte van de sloopwerkzaamheden maximaal 30 km/u rijden.

Afstemming

De veiligheid voor fietsers, voetgangers, andere weggebruikers en die van de bouwers staat voorop. Door de gekozen omleidingen is er geen sprake van kruisend bouwverkeer en liggen de fiets- en voetgangersroutes buiten de veiligheidszone voor de bouwwerkzaamheden. De routes zijn afgestemd met betrokken partijen zoals Saxion, de Fietsersbond en de openbaar vervoersbedrijven. 

Startdatum omleidingen

Op donderdag 27 juni worden de omleidingsroutes ingericht. Daarom is die dag de Handelskade tussen de ochtend- en avondspits een paar uur helemaal afgesloten. Fietsers, voetgangers en automobilisten kunnen zo tijdens de bouwperiode veilig de Handelskade passeren.

Vorig artikelVuurwerkshow kermis vanaf een andere plek 
Volgend artikelGemeente neemt Coberco-schoorsteen over en knapt ‘m op