Hebben zonnepanelen nog wel zin? Op deze, en alle andere vragen, probeert Bert de Waal, energiecoach van het Duurzaamheidscentrum antwoord te geven in zijn lezing op woensdag 12 juni om 19.30 uur in het Duurzaamheidscentrum, Grote Kerkhof 1.
In de afgelopen jaren hebben al heel veel mensen zonnepanelen geplaatst. Dat werd als een slimme investering gezien.
Doordat je de stroom die je niet zelf gebruikt, mag terug leveren aan de energieleverancier en je daarvoor een vergoeding krijgt, “verdiende” je de zonnepanelen in ongeveer 7 jaar terug. Omdat zonnepanelen ongeveer 25 jaar meegaan, kon je ruim 15 jaar puur winst maken met je zonnepanelen.

Het lijkt erop dat de vergoeding voor het terug leveren van stroom aan het net komt te vervallen. Heeft het dan nog wel zin om zonnepanelen te plaatsen? En hoeveel dan? En waar dan? En welke dan? Zonne-energie is het meest duurzaam als het wordt gebruikt op de plek waar het wordt opgewekt. Raakt het stroomnet door al die zonnepanelen overbelast? En is het slim om de wasmachine en de
vaatwasser aan te zetten als de zon schijnt? Wil je meer weten over het nut van zonnepanelen? En wil je tips over wat je het beste kunt doen als je nog zonnepanelen wilt plaatsen? Kom dan naar de lezing op 12 juni in het duurzaamheidscentrum. De lezing is gratis. Om alle vragen te kunnen beantwoorden, is er plek voor maximaal 25 mensen. Aanmelden kan op:
https://www.dcdeventer.nl/activiteiten/hebben-zonnepanelen-nog-wel-zin/

Vorig artikelParkinson Café bij Humanitas in Deventer
Volgend artikelVoetballen bij Go Ahead Eagles in de zomervakantie