DEVENTER – Tijdens de 27e editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad wederom één groot theater met in totaal ruim 175 nationale en internationale topvoorstellingen op 16 locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer. Van vrijdagavond 12 t/m zondagmiddag 14 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland.

Met maar liefst 26 theatergezelschappen plus tientallen acts op Hoogtevrees in het Worpplantsoen én bij Poolshoogte in het Havenkwartier belooft het weer een prachtig weekend met overvol programma te worden. De naam internationaal buitentheaterfestival is met recht goed gekozen met gezelschappen uit België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal en natuurlijk Nederland.

Locaties

Naast de locaties rondom het centrum zijn er ook weer een aantal nieuwe locaties. Zo staat de voostelling BRAS van muziektheatergezelschap BOT in de Raambuurt waar onlangs de fabriek van Senzora heeft gestaan en heeft Hoogtevrees een andere plek in het Worpplantsoen gekregen. Ook staat de Beestenmarkt weer op het programma; het Britse gezelschap Justice in Motion brengt de fysieke theatershow CODE vol adrenaline, freerunning, bmx en live rapmuziek voor het eerst naar het buitenland.

Bij de vorige edities was Deventer Op Stelten ook aanwezig buiten het centrum. Met de toevoeging Theater in de wijk aan het concept van Deventer Op Stelten beoogt de organisatie het festival aan een nog breder publiek te tonen. Naast dat mensen naar het theater kunnen, brengt de organisatie het theater ook naar de mensen toe; dit jaar op de Brink in Bathmen en de Ulebelt in de Vijfhoek met de familievoorstelling Coup Coup Bye Bye van Rake Klappen.

Het overgrote deel van Deventer Op Stelten is gratis toegankelijk. Voor een aantal voorstellingen in het Havenkwartier is een reservering voor gratis tickets nodig. Voor enkele voorstellingen zijn er betaalde tickets vanaf half juni te koop. Kijk voor meer informatie en tickets op www.deventeropstelten.nl.

Data en tijden
Vrijdagavond 12 juli 19.00 – 23.30 uur
Zaterdag 13 juli 13.00 – 24.00 uur
Zondagmiddag 14 juli 13.00 – 17.30 uur.

De toegang tot het festival ‘Deventer Op Stelten’ is gratis met uitzondering van de voorstelling van Theater FroeFroe, Collectif d’équilibristes en Muziektheater BOT (start ticketverkoop half juni). Voor een aantal voorstellingen in het Havenkwartier is een reservering voor gratis tickets nodig. Houd op sommige locaties rekening met drukte. Dus kom op tijd, want vol is vol!

Het festivalprogramma staat op www.deventeropstelten.nl. Half juni staat het volledige speelschema op de website. Eind juni verschijnt naast de speciale festivalkrant i.s.m. het Deventer Nieuws ook het programmaboekje.

Vorig artikel‘Trots en gepassioneerd om ónze stad nóg mooier te maken’
Volgend artikelCOA Schalkhaar wint beker bedrijfsroeien 2024