Het seniorenprogramma is georganiseerd door Sportbedrijf Deventer en AV Daventria 1906 en biedt de ouderen professionele begeleiding.

Onder professionele begeleiding is het wandelen een combinatie met verschillende rek- strek- en balansoefeningen. Iedereen is welkom en het niveau wordt aangepast aan alle aanwezigen. De wandeling start bij AV Daventria 1906 aan de Borgelerdijk nr. 2 en gaat vervolgens door in (de omgeving) van het Weteringpark. Elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur –met uitzondering van 26 december en 2 januari- kunt u mee wandelen. Tot eind 2017 is dit gratis, daarna zijn de kosten € 3,- per keer. Een kennismaking van twee gratis proeflessen is altijd mogelijk. Na iedere wandeling is er een gezamenlijke afsluiting met koffie en thee in het clubhuis van AV Daventria 1906.

Het doel van het project Samen Actief is om de fysieke activiteiten en mobiliteit van (kwetsbare) ouderen te vergroten en mensen met elkaar in contact te brengen op een laagdrempelige manier. Samen Actief wordt gefaciliteerd vanuit de provinciale subsidieregeling. Aanmelden is niet verplicht, geïnteresseerden kunnen per week bekijken of ze mee willen lopen. Voor meer informatie over Samen Actief kunt u terecht bij Anita Ruiter (a.ruiter@sportbedrijfdeventer.nl / 06-20293922) of Chantal Rietman (c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl / 06-52868731).