zaterdag, 24 februari 2024

RadioNL opnieuw slachtoffer zenderdiefstal

DEVENTER – De regionale commerciële radiozender RADIONL is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw slachtoffer geworden van zenderdiefstal. Dit keer was het weer raak in Bathmen (Overijssel).

Volgens Nico Silvius van RADIONL is de zender gestolen en zijn er voorlopig geen uitzendingen te horen van de radiozender via 93,1 MHz. Er wordt volgens Silvius gewerkt aan een oplossing om weer signaal te krijgen in de regio Deventer. Het is niet de eerste keer dat de radiozender het slachtoffer is geworden van diefstal van apparatuur. Tot augustus van dit jaar had het oosten van Nederland te maken met veel inbraken in zendinstallaties. Het ging hierbij om zenders van zowel lokale, regionale maar ook landelijke omroepen. 

Het is al weer de derde inbraak dit jaar bij de zendinstallatie in Bathmen. Begin april werd er ook al apparatuur gestolen op deze locatie. In augustus werd er ook een poging tot inbraak gedaan in de zendinstallatie in Bathmen. Door snel ingrijpen konden er toen drie verdachten worden opgepakt door de politie. Sindsdien is het enige tijd rustig geweest rond inbraken in zendinstallaties van radiozenders. Maandagnacht was het dus weer raak in Bathmen. 

“De zendapparatuur is zo’n 25.000 euro waard. Reken maar uit wat er is weggehaald”, aldus Silvius.”Niet alleen bij ons, maar ook bij meerdere lokale zenders. Dat zijn behoorlijke schadeposten“, aldus Nico Silvius eerder dit jaar.  De recherche heeft de zaak in onderzoek.

error: Content is beschermd!!!