DEVENTER – Bloggers Cynthia Schultz en Bonnie Dubois hebben vannacht geslapen in Museum De Waag in Deventer. En dat is uniek, want dat is al zestig jaar niet meer gebeurd.

“Het was een bijzondere overnachting”, zegt Schultz. “Ik heb eigenlijk niet zo lekker geslapen.” De twee bloggers werden door de gemeente uitgenodigd om Deventer in 36 uur te ontdekken.

Overnachting

“Het bed was prima en er is verder niks geks gebeurd, maar De Waag staat natuurlijk middenin het centrum. Rond vier uur vannacht was het nog gezellig in de stad en maar een paar uur later werd de markt alweer opgebouwd. Ik ben dat lawaai niet gewend.”

Deventer promotie

De overnachting was onderdeel van een stukje Deventer promotie en was een initiatief van Hanzesteden Marketing. Zo gingen de twee bloggers bier proeven, winkelen, de toren van de Lebuïnuskerk beklimmen en op verschillende plekken eten.

Ook krijgen ze vandaag een exclusief kijkje achter de schermen bij het Dickens Festijn. “Ja, we vallen echt met onze neus in de boter.”

Opvallend

“Het viel ons op dat de ondernemers in Deventer allemaal zo hun best doen om de oude gebouwen in stand te houden. Ze zijn ook zo gepassioneerd in wat ze doen. Ik denk dat dat komt doordat je dus veel kleine ondernemers ziet, ze praten met zoveel passie, dat is mooi om te zien.”

Na het Dickens Festijn is de 36-urige reis afgelopen.

Vorig artikelVolop jeugdfilms in de Kerstvakantie
Volgend artikelPolitie Deventer waarschuwde voor oplichtingsverkoop kaartjes Dickens Festijn