maandag, 15 april 2024
Foto: Drtv

Eindeloos festival in het Kunstenlab

DEVENTER – Het jaar wordt in Deventer afgesloten met het Eindeloos Festival. Theater, muziek, films, exposities en literatuur: er staan ruim 25 culturele activiteiten op het programma in de laatste week van het jaar.

Het programma van 2017 staat in het teken van oud & nieuw: het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar, maar ook nieuw talent en daarmee het begin van een carrière. Het festival vindt o.a. plaats in Theater Bouwkunde, Filmhuis de Keizer, het Burgerweeshuis, het Kunstenlab, de Deventer Schouwburg, cafés in de binnenstad en andere locaties.

Speciaal voor het Eindeloos Festival maakte Ole Nieling samen met Deventer drummer Vincent Nijhof twee korte stukken waarin twee werelden bij elkaar komen: die van de experimentele modulaire muziek en van de meer traditionele akoestische drums, die de roots heeft in de rock. Ole Nieling speelde gisteravond in het Kunstenlab op het zelfgebouwde muziekinstrument ‘Olme’. Het instrument bestaat uit een reeks geluidsapparaten waarin hoogwaardige analoge synthesizerelementen verbonden zijn met kindvriendelijke bedieningsknoppen. Daardoor komt muziek maken los te staan van technische en theoretische kennis. Ole raakte geïnspireerd door de nieuwsgierigheid en inventiviteit van jonge kinderen, maar de grote, kleurrijke knoppen en schuifknoppen moedigen eigenlijk bijna iedereen aan om te gaan ontdekken.

Voor het volledige programma kijk op www.eindeloosfestival.nl 

Vorig artikelMini-Elfstedentocht 2018 op 6 januari
Volgend artikelExtra Kerstfeest voor Deventer gezinnen
error: Content is beschermd!!!