DEVENTER – Go Ahead Eagles wil een spelersinvesteringsfonds in het leven roepen. De club uit Deventer hoopt daarmee een miljoen euro extra te kunnen investeren in de eerste selectie. Dat meldt de Stentor.

Directeur Hans de Vroome maakte het plan maandag bekend tijdens een informatieavond voor supporters en sponsoren.

Go Ahead Eagles degradeerde dit jaar uit de eredivisie en krijgt in het huidige seizoen nog een degradatievergoeding ter compensatie van de lagere inkomsten in de Jupiler League. Die vergoeding vervalt volgend seizoen.

Om nieuwe bezuinigingen te voorkomen wordt het spelersinvesteringsfonds opgericht. “Het spelersbudget zou verder slinken waarmee de kans op een terugkeer naar de eredivisie ook kleiner wordt. We hebben ambities en willen Go Ahead verder omhoog brengen. Het investeringsfonds is in mijn ogen een uitstekende oplossing”, zegt De Vroome tegen de krant.

Go Ahead Eagles gaat op zoek naar twintig sponsoren die elk 50.000 euro moeten inleggen. De sponsoren krijgen later een deel van de transferopbrengsten.

Het is de bedoeling dat er nog tijdens het huidige seizoen wordt begonnen met het spelersinvesteringsfonds

Vorig artikelWeersverwachting dinsdag 19 december
Volgend artikelAl twintig vrijwilligers voor Match & Connect