dinsdag, 21 mei 2024
Foto: Deventer.nl

Grote kerkhof voorlopig niet autovrij

DEVENTER – Het Grote Kerkhof in Deventer wordt voorlopig niet autovrij. Een motie van onder meer GroenLinks om dat op korte termijn mogelijk te maken, werd tijdens de raadsvergadering ingetrokken.


Drie weken geleden stond het onderwerp ook op de agenda. Toen stemden door afwezigheid van drie raadsleden evenveel leden voor als tegen. Ook vandaag was een aantal raadsleden niet aanwezig. Voor GroenLinks-raadslid Tjeerd van der Meulen reden de motie van de agenda te halen; een meerderheid bleek niet haalbaar.

In het voorjaar van 2012 werd door de Deventer raad besloten het plein in 2015 autovrij te maken. Sindsdien kan de raad het maar niet eens worden over het herinrichtingsplan voor het Grote Kerkhof. Besluitvorming over het plein wordt keer op keer uitgesteld.

Voor GroenLinks is het onderwerp een belangrijk thema voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. De partij hoopt dat het Grote Kerkhof na de verkiezingen zo snel mogelijk autovrij wordt, zodat er activiteiten en evenementen gehouden kunnen worden, aldus RTV Oost

Vorig artikelStichting ZonDeventer heft zich op
Volgend artikelPolitie gaat flinke boetes uitdelen voor Duits vuurwerk
error: Content is beschermd!!!