zondag, 14 april 2024

Politie gaat flinke boetes uitdelen voor Duits vuurwerk

Het duurt nog een weekje en dan gaat ook in Duitsland de verkoop van vuurwerk van start. Omdat het vuurwerk door minder strenge regelgeving in Duitsland goedkoper is, trekken veel Overijsselaars de grens over om het daar te halen, zo meldt RTV Oost.  “Wie tegen de lamp loopt, is zijn vuurwerk kwijt en krijgt een boete”, aldus een woordvoerder van de politie Oost-Nederland.  

Goedkoper en harder 

Politie Oost-Nederland kent het fenomeen. Overijsselaars die een paar kilometer over de grens winkelwagens volladen met vuurwerk en de grens over smokkelen. Want het is niet alleen goedkoper, het Duitse vuurwerk knalt vaak ook harder.  Invoer van vuurwerk moet formeel 48 uur van tevoren worden gemeld bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Een particulier mag niet meer dan 25 kilo in bezit hebben. Het vuurwerk moet voldoen aan de Nederlandse regels. Een boete kan oplopen tot 1500 euro. De verkoop start volgende week donderdag. 

Online handel 

Politie Oost-Nederland houdt het in de gaten, maar van extra strenge controles is volgens een woordvoerder geen sprake. “Onze focus ligt op de illegale online vuurwerkhandel, maar als we iemand zien van wie we vermoeden dat hij vuurwerk uit Duitsland heeft gehaald, krijgt die persoon een boete.” 

Vorig artikelGrote kerkhof voorlopig niet autovrij
Volgend artikelLaatste wedstrijd Go Ahead voor de winterstop
error: Content is beschermd!!!